Sumatikirti kadampabuddhalainen keskus

 

Tervetuloa Helsingin Sumatikirti kadampabuddhalaiseen keskukseen. Keskuksemme on yksi 1200:sta keskuksesta ja ryhmästä, jotka sijaitsevat ympäri maailmaa neljässäkymmenessä maassa. Nämä keskukset ja ryhmät muodostavat Uuden kadampaperinteen (engl. New Kadampa Tradition – International Kadampa Buddhist Union).

Helsingin Sumatikirti kadampabuddhalaisen keskuksen tarkoituksena on tarjota avoin, ystävällinen ja rauhallinen tila, jossa kuka tahansa voi löytää syvempää sisäistä rauhaa, tyytyväisyyttä ja hyvinvointia. Tarjoamme meditaatiokursseja ja tapahtumia, jotka sopivat jokaiselle. Toivomme, että löydät täältä jotakin kiinnostavaa – olit sitten täysi aloittelija tai omaat kokemusta meditaatiosta, tai mikä tahansa vakaumuksesi onkaan.

 

Opetukset ja meditaatiotekniikat tulevat Buddha Shakyamunilta 2500 vuoden takaa rikkoutumattomassa perimyslinjassa. Ne kuitenkin esitetään nykyaikaisella tavalla, joten niitä voi harjoittaa suomalaisessa nykyelämässä. Kutsumme tätä moderniksi buddhalaisuudeksi ja uskomme, että jokainen hyötyy sen oppimisesta.

 

 

Ainoa tapa selvittää onko tämä jotakin sinulle, on tulla kurssille itse! Olet erittäin tervetullut piipahtamaan viikkotunnillemme tai varaamaan paikkasi viikonlopun tapahtumaan. Toivottavasti tavataan pian!

 

Pääopettaja

Kelsang Lekmo

Kelsang Lekmo on suomalainen kadampabuddhalainen nunna. Hän on pääopettaja Sumatikirti buddhalaisessa keskuksessa. Syntyjään Lekmo on Länsi-Suomesta ja perehtynyt kadampabuddhalaisuuteen asuessaan usean vuoden ajan Englannissa, jossa myös kunnianarvoisa Geshe Kelsang Gyatso vihki hänet nunnaksi vuonna 2007. Lekmo on pitkään opiskellut ja harjoittanut buddhalaisuutta sekä opettanut sitä niin Länsi-Suomessa, kuin Tampereella, ja nyt Helsingissä useita vuosia.

Hänellä on lämmin, selkeä ja rauhallinen tapa opettaa. Hän opettaa kuinka jokainen meistä voi oppia ylläpitämään rauhallista, rentoutunutta ja positiivista mieltä joka päivä.

 

Vapaaehtoiset

Kaikki kadampakeskukset toimivat vapaaehtoistyöntekijöiden voimin ja näin tehdään myös Sumatikirti kadampabuddhalaisella keskuksella. Vapaaehtoiset ovat joukko ystävällisiä harjoittajia, jotka omistavat aikaansa ja osaamistaan keskuksen toiminnan mahdollistamiseen.

Comments are closed