Syventävät kurssit

PERUSTAOHJELMA

Tiistaisin klo 17.30-19.30

Perustaohjelma on jatkuva viikottainen syventävä kurssi buddhalaisuudesta ja meditaatiosta. Kurssi soveltuu jokaiselle, jolla on todellista kiinnostusta syventää ymmärrystä buddhalaisesta meditaatiosta ja viisaudesta, hylkäämättä modernia elämäntapaamme. Opiskelijoiden välille muodostuu lämpimiä ystävyyssuhteita, kun he inspiroivat toisiaan ja jakavat näkemyksiään ja kokemuksiaan hengelliseltä polulta.

Opiskelemme Kunnianarvoisen Geshe Kelsang Gyatson erinomaisen oivallista kirjaa “The New Eight Steps to Happiness”, jota suomennetaan opiskelun edetessä. Opiskelu tapahtuu suomen kielellä. Kirjaa opiskelemalla voit oivaltaa, kuinka kehittää rakastavaa ja myötätuntoista sydäntä, muuttamalla päivittäisen elämän haasteet hengelliseksi harjoitukseksi. Harjoittelemalla jatkuvasti näiden käytännöllisten, tehokkaiden ja syvällisten ohjeiden mukaisesti, ihmissuhteemme kehittyvät luonnostaan antoisiksi, harmonisiksi ja merkityksellisiksi, ja voimme nopeasti kehittyä hengellisellä polulla kohti aitoa sisäistä rauhaa ja onnellisuutta.

Ohjelman tärkeimmät hyödyt ovat:

   •  Rakenne, joka auttaa muodostamaan ja ylläpitämään säännöllistä meditaatioharjoitusta
   •  Meditaatioharjoitus syvenee
   •  Tukea muilta harjoittajilta
   •  Hengellistä kasvua
   •  Tilaisuus keskustella ja esittää kysymyksiä
   •  Kykyä soveltaa Buddhan opetuksia päivittäisessä elämässä, ratkaisemaan ihmiselämän ongelmat

Mitä odottaa?

Jokainen kurssikerta sisältää ohjattuja meditaatioita, opetuksen kirjasta ja keskustelua pareittain. Kurssiin kuuluu myös keskustelutunteja, joissa opiskelijat johtavat ryhmäkeskustelun. Ajoittain pidetään myös kokeita, joiden avulla voit syventää ymmärrystäsi kirjasta.

Kuten monissa muissakin koulutusohjelmissa, myös perustaohjelmaan sisältyy sitoumuksia. Näitä ovat esimerkiksi muutamat kotitehtävät ja säännöllinen osallistuminen sekä osallistuminen keskustelujen vetämiseen. Parhaimman hyödyn kurssista saa, kun sitoutuu opiskelemaan yhden kirjan kokonaan. Yhden kirjan opiskelu voi kestää ennalta määrittelemättömän ajan, sillä jokainen kirja ja ryhmä on erilainen.

Kiinnostuitko?

Voit aina tutustua kurssiin kerran ilmaiseksi.

Osallistumismaksu: 50 euroa kuukaudessa (työttömät, eläkeläiset ja opiskelijat 40 euroa)

(Perustaohjelman kuukausimaksu sisältää myös maksutta kaikki yleiskurssit ja viikonloppukurssit -50%, mutta kuukausimaksu ei sis. vierailevien opettajien kursseja)

Opettajana toimii Lekmo Kelsang

Comments are closed